DR. DYT. GİZEM KESERVURAN

dr-dyt-gizem-keservuran

Uzman Diyetisyen Gizem Keservuran, 2002 yılında Başkent Üniversitesi Beslenme ve Diyet bölümünü burslu kazandı ve 2006 yılında derece ile mezun oldu.

Keservuran, 2006 yılında Mezun olduktan sonra yaz aylarında da kendini farklı bir alanda da geliştirmek adına, 7 ay TheLİfe co Detox Center –Bodrum-Türkbükü nde Uzakdoğu özellikle Tayland ve Almanya da uygulanan detoks uygulamalarını, arınma terapilerini, well-being ve detoksu keşfetti. 7 ay boyunca Amerikalı bir detoks uzmanı , egzersiz uzmanı ve “ RAW FOOD “ aşçısıyla çalıştı.Mutfakta ateş kullanmadan yemekler hazırladı. İskoçya – Glasgow dan gelen 15 kişilik ekibin A’ dan Z’ ye tüm detoks sürecini üstlendi ve onlarla egzersiz, arınma, yeni bilgilerle dolu 15 gün geçirdi.

2007 yılı Ocak ayı itibariyle Başkent Üniversitesi İstanbul Hastanesi’nde hastane mutfağını oluşturdu, yapılandırdı. Obezite, diyabet, böbrek hastalarında beslenme tedavileri üzerine çalıştı. Tam kapsamlı Beslenme ve Diyet bölümünü oluşturdu. Ardından 2007 yılının sonlarına doğru beslenme ve diyette bir diğer alana yöneldi. Acıbadem Sağlık Grubu, yiyecek içecek hizmetlerinde yerini aldı. Michelin Yıldızlı aşçılarla çalıştı. Pasta mutfağından diyet yemeklerine, kalite denetim sistemlerinden, hijyen standartlarının sağlanması ve korunmasına kadar geçen aşamalarda görev aldı.

Uzm. Diyetisyen Keservuran, 2008 yılı temmuz ayında ise , Medicalpark Göztepe Hastane Kompleksi’nde yeni görevine başladı. Burada obezite kliniğinde Uzman doktrolar ile çalışmalarına başladı, obezitede cerrahi işlemler ve beslenme tedavileri, polikistik over, insulin direnci, hipoglisemi, hipotroid gibi metabolik hastalıklarda beslenme tedavilerini üstelendi. Bunların yanında onkoloji-kanser hastalarında özellikli beslenme tedavileri uyguladı hasta yakınlarını bu konuda bilinçlendirdi. Organ nakli, kemik iliği hastalarının operasyon öncesi – sonrası beslenme tedavilerini planladı. Kalp- damar cerrahisi ve kardiyoloji ekipleri ile hastaların beslenme tedavi süreçlerini takip etti. Sindirim sistemi hastalıkları, reflü – gaz – şişkinlik- hazımsızlık şikayetlerinde hastaların yaşam konforunu arttıracak beslenme tedavileri geliştirdi.

Keservuran, 2009 yılında Yeditepe Üniversitesi, Eczacılık Fakültesi, Farmakognozi Anabilim dalında Fitoterapi yüksek lisansına başladı ve hastanede gastroenteroloji ekibi ile birlikte Gastro – Fitodiyet kliniğini oluşturarak sindirim sistemi rahatsızlıklarında fitoterapi ve beslenme tedavisi uygulamalarına başladı.2011 yılında master programını “ onur derecesi” ile tamamladı ve doktora programına devam etmeye karar verdi.